Le Grand Etang
Home English Deutsch Nederlands Français
Le Grand Etang
24470 Saint Saud
Tel. 0033553564861
Tel. 0031104732117
 le Grand Etang

De vakantiewoningen van Le Grand Etang

Uit privacy overwegingen kunt u de beide woningen tegelijkertijd afhuren.

Buiten de schoolvakanties bestaat de mogelijkheid één woning te huren en de andere woning automatisch te laten sluiten.

Wij verhuren deze accomodatie niet aan groepen jongeren.

Uw vakantieverblijf bevindt zich in dit statig geheel gerestaureerde herenhuis aan de rand van het dorpje Saint Saud Lacoussiere gelegen in het noordelijke deel van de Dordogne.

Omgeven door weilanden en bossen en op enkele minuten loopafstand van een recreatiemeer (le grand etang) met een zandstrandje waar u kunt zwemmen en aan de overkant van het meer is een visgedeelte gecreëerd waar u kunt vissen op forel.

In het hoogseizoen juli en augustus is er een badmeester aanwezig en is de Brasserie Le grand Etang geopend.

In Saint Saud vindt u alle noodzakelijke voorzieningen zoals het postkantoor, apotheek, bakker, slager, kleine buurtsuper, 3 hotel-restaurants, terrasjes, kapper, tankstation en garage, een gemeenschappelijke tennisbaan welke u kunt huren.

Op 15 km afstand ligt het stadje Nontron waar u uitgebreid kunt winkelen in de oude dorpskern. De dagelijkse boodschappen vindt u bij Intermarché, Super U en Lidl.

U kunt Leuke uitstapjes maken naar Brantôme, de grotten van Villars, Chateau de Puyguilheim, het schilderachtige stadje St Jean de Cole, diverse weekmarkten in de leuke dorpjes, ook goed gemarkeerde wandelroutes treft u aan in deze regio, er is bijna elk weekend in de directe omgeving een Frans dorpsfeest. Saint Saud is bekend om zijn féte de cêpes eerste zondag van de maand oktober. Frite et entrecote rond het grand etang op 14 augustus. Iets verder ( 60 km ) de hoofdstad van de Dordogne '' Periqueux''. Deze stad moet u beslist hebben gezien. Het oude stadscentrum met zijn gezellige winkelstraten, pleinen, prachtige authentieke gebouwen met leistenen daken, terrassen, restaurants (in elke prijsklasse) en exclusieve modewinkels. Voor aankopen van porselein moet u naar Limoges, ongeveer een uurtje rijden van Saint Saud. Ook Bordeaux is de moeite waard.

Het herenhuis bestaat uit drie woonlagen.

De vakantiewoning ''Cezanne'' bevindt zich in de rechtervleugel (zie ook plattegrond).

De vakantiewoning''Renoir'' bevindt zich in de linkervleugel.

Alle bedden hebben een afmeting van 90x200cm inclusief linnengoed. De woningen kunnen verwarmd worden d.m.v. centrale verwarming.

Het herenhuis wordt omringd door een prachtig aangelegde tuin met wandelpaden en verlichting. Mooie gazons waar u kunt zonnen of spelen, een prieeltje met klassieke muziek, een waterval, een fontein, een zwembad ( 7m x 14m) een kinderzwembad (5m x 5m), jacuzzi, en sauna.

Tot de mogelijkheden behoren diverse activiteiten waaronder jeux de boules, tafeltennis, groot mikadospel, badminton, darten, schommelen, volleybal en zwemmen. Een overdekte ruimte ( 16m x 16m) met een bar, tv ruimte voor de kids, diverse tuinmeubilair en twee grote barbecues, twee gasplancha's.

Tevens kunt u gratis gebruik maken van Wifi.

In een aparte wasruimte staat een wasmachine en een droger tot uw beschikking. Tevens strijkplank en strijkijzer aanwezig.

Huisdieren zijn niet toegestaan. Gelieve in de vakantieverblijven niet te roken.

De huurprijs is inclusief gebruik water, elektra, stokolie en linnengoed en er zijn geen extra kosten voor de eindschoonmaak.

Gebruik wasmachine à 2,-- per wasbeurt.

Gebruik droger à 1,00 per uur

Gebruik sauna à 1,00 per uur

Toeristenbelasting à 0,60 p.p.p.n.

Borg à 250,-- per woning.